200 g smør
5 dl melk
1 pk gjær
1 pk safran
2 dl sukker
2 egg
15 dl hvetemel
1 stk. egg til pensling
Ha mel, gjær og sukker i en bakebolle.
Rør det raskt sammen.
Varm opp melken til fingervarmt. Visp sammen melk og egg.
Tilsett safran i melkeblandingen, og rør godt, slik at melken får en fin, gul farge. Jeg bruker ofte 2 pakker safran, for det gir så god smak.
Ha melkeblandingen i bollen med det tørre, og elt i 5-10 minutter på lav hastighet til deigen samler seg og slipper bollen litt.
Rør inn romtemperert smør og elt deigen ca. 10 minutter.
Bruk minst mulig mel, så hever de bedre.
Heves til dobbelt størrelse.
Trill tynne pølser og form dem til lussekatter.
Etterheves og pensles med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter, varmluft, 210 grader.