Hjemmelaget meksikanskinspirert gryte med kylling og byggryn,
alt i en gryte, er lettvint å lage.
Serveres med tortillachips, som brukes som flatbrød.
400 gr kyllilngkjøttdeig
1-2 ss hakkede timian
salt, pepper
kajennepepper
olje/margarin til steking
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
200 gr byggryn
litt vann
Tortillachips
Varm en dyp stekepanne eller en gryte og smelt margarin eller bruk olje.
Ha i kjøttet og smuldre det lett med en tresleiv.
Hakk krydderurter og strø det over kjøttet.
Kvern over litt salt og pepper, og tilsett litt kajenne.
Stek kjøttet i 5-10 minutter til det er gjennomstekt, men ikke tørrstekt.
Skyll byggrynene godt og ha de i gryta.
Tilsett resten og kok opp og la det småkoke 20 minutter eller til byggryn er ferdig.
Smak til med kajennepepper og evt litt krydderurter.
Serveres med tortillachips.