Meksikansk gryte med byggryn.

 

 

Hjemmelaget meksikanskinspirert gryte med kylling og byggryn,

alt i en gryte, er lettvint å lage. 

Serveres med tortillachips, som brukes som flatbrød.

 

400 gr kyllilngkjøttdeig

1-2 ss hakkede timian
salt, pepper

 kajennepepper

olje/margarin til steking

1 boks mais
2 ss tomatpuré og 1 pk hakket tomat

1 rødløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket
200 gr byggryn

litt vann

 Tortillachips

 

Varm en dyp stekepanne eller en gryte og smelt margarin eller bruk olje.

Ha i kjøttet og smuldre det lett med en tresleiv.

Hakk krydderurter og strø det over kjøttet.

 Kvern over litt salt og pepper, og tilsett litt kajenne.

 Stek kjøttet i 5-10 minutter til det er gjennomstekt, men ikke tørrstekt. 

Skyll byggrynene godt og ha de i gryta.

Tilsett resten og kok opp og la det småkoke 20 minutter eller til byggryn er ferdig.

Smak til med kajennepepper og evt litt krydderurter.

Serveres med tortillachips.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg