Mossaka er en deilig form fylt med kjøtt, poteter og en tykk hvit ostesaus.
Godt som variasjon fra lasagne som vi oftest har.
Den kan også lages med auberginer, men jeg velger poteter, for det er rimeligere, og veldig godt.
Kjøttsaus
1 løk
2 fedd hvitløk
400 gram kjøttdeig
2 ss tomatpure
2 bokser hermetisk tomater
oregano
chiliflak
salt og pepper
Ostesaus
2 ss margarin
2 ss hvetemel
3 dl melk
150 gr revet ost
salt og pepper
6-8 poteter
revet ost til topping
Sett stekeovnen på 180 grader, varmluft.
Stek løken til den er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten
av steketiden, men pass på så den ikke blir svidd, for det er smaken ødelagt.
Så stekes kjøttdeigen, og krydres lett med salt og pepper.
Tilsett løk, hvitløk, tomatpure, hermetiske tomater og krydder.
Kok opp og la det småkoke mens du lager ostesausen.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn hvetemelet.
Tilsett melken, litt etter litt, og rør godt.
Tilsett revet ost.
La det småkoke et par minutter mens du rører hele tiden.
Smak til med salt og pepper.
Skrell og skjær potetene i tynne skiver og skyll de i kaldt vann.
Fordel halvparten av kjøttfyllet i en ildfast form og legg halvparten av potetskivene over.
Deretter et nytt lag med kjøttsaus og poteter.
Ha ostesausen på toppen og fordel revet ost oppå før den settes inn i varm ovn.
Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter,
til moussakaen er gyllen og fin oppå, og potetene møre.
La moussakaen hvile litt før servering.