Når jeg ikke har lyst til å stå over grytene, lager jeg noe som stekes i ovnen. Da er det bare litt forarbeid som skrelling, skylling og hakking, før alt gjør seg ferdig helt på egen hånd, mens huset fylles av god middagslukt.
Bedre blir det ikke.
Derfor falt dagens middag på nakkekoteletter.
Finn frem alle grønnsaker du har i kjøleskapet og skyll alt godt.
Her har jeg bruke gulrøtter, brokolli, løk, blomkål og paprika.
Alt deles i ganske store biter, så det ikke bare blir en mos.
Godt med litt tyggemotstand også.
Krydre nakkekotelettene godt med salt og pepper.
Legg grønnsaker og kjøtt i en stor, ildfast form.
Settes inn i forvarmet ovn.
Stekes på 160 grader i 1-1.5 timer, til kjøttet slipper kjøttkraft og løsner fra benene.
Server gjerne med kokte poteter og lag en saus av skya fra forma.
Velbekomme.