Oksestek med ovnsbakte rotgrønnskaker.

Oksestek er godt, og med en god brunsaus med stekeskyen og norske rotgrønnsaker bakt i ovnen, er dette en klassiker.

Perfekt som søndagsmiddag eller til en hyggelig familiemiddag.

Det tar litt tid, men det er ikke så mye arbeid underveis,

den står å passer seg selv i ovnen det meste av tiden.

 

ca. 2 kg oksestek

2 ts salt

1 ts svart pepper

 

3-4 gulrøtter

1 løk

1 brokkoli

250 gr rosenkål

5 kvister frisk rosmarin

4 fedd hvitløk

1 ts salt

1 dl vann

Temperer steken litt på kjøkkenbenken,

før den skylles og gnis inn med salt og pepper.

Skrell og skjær grønnsaken i grove biter.

Legg grønnsakene i en stor ildfast form sammen med litt olje, rosmarin og hvitløk.

Krydre lett over med salt og pepper. 

Varm en stekepanne og ha i smør.

Når det slutter å bruse,

er det varmt nok til å legge i steken.

Brunes godt på alle sider

før den legges over i formen oppå grønnsakene.

Tilsett litt vann i bunnen,

før formen settes inn i ovnen.

Stekes midt i ovnen på 125°C i ca 2-2 ½ time.

Løft steken ut av formen, pakk den i folie og la den hvile mens rotgrønnsakene stekes ferdig.

 

Hell av kraften som har dannet seg i formen og bruk den til sausen.

Sett formen tilbake høyt i ovnen og og stek rotgrønnsakene videre i ca. 15 minutter, eller til de begynner å få fin, gyllen farge.

Lag en vanlig brun saus og tilsett stekeskyen fra steken.

Smak til med salt og pepper.

Skjær oksesteken i pene skiver.

Server gjerne oksesteken med hjemmelagde

fløtegratinerte poteter,

rotgrønnsaker, sprøstekt sopp og brun saus.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg