ca. 2 kg oksestek
2 ts salt
1 ts svart pepper
3-4 gulrøtter
1 løk
1 brokkoli
250 gr rosenkål
5 kvister frisk rosmarin
4 fedd hvitløk
1 ts salt
1 dl vann
Temperer steken litt på kjøkkenbenken,
før den skylles og gnis inn med salt og pepper.
Skrell og skjær grønnsaken i grove biter.
Legg grønnsakene i en stor ildfast form sammen med litt olje, rosmarin og hvitløk.
Krydre lett over med salt og pepper.
Varm en stekepanne og ha i smør.
Når det slutter å bruse,
er det varmt nok til å legge i steken.
Brunes godt på alle sider
før den legges over i formen oppå grønnsakene.
Tilsett litt vann i bunnen,
før formen settes inn i ovnen.
Løft steken ut av formen, pakk den i folie og la den hvile mens rotgrønnsakene stekes ferdig.
Hell av kraften som har dannet seg i formen og bruk den til sausen.
Sett formen tilbake høyt i ovnen og og stek rotgrønnsakene videre i ca. 15 minutter, eller til de begynner å få fin, gyllen farge.
Lag en vanlig brun saus og tilsett stekeskyen fra steken.
Smak til med salt og pepper.
Skjær oksesteken i pene skiver.
Server gjerne oksesteken med hjemmelagde
rotgrønnsaker, sprøstekt sopp og brun saus.