Omelett-muffins. Lavkarbovennlig lunsj.

Nå er høsten her, matvarer har blitt dyrere,

og da er det greit å lage matpakker,

så vi slipper å kjøpe mat i kantina eller i en dyr kiosk.

Disse muffinsene er fine for å bruke opp rester,

det meste kan brukes i en omelett.

Proteinrik og god med masse smak.

Og minsking av mastsvinn, kaste mindre mat,

det er greit både for miljøet og for lommeboka.

Her har jeg brukt rester etter gårdagens middag,

kalkun skåret i små terninger.

Jeg brukte til 12 muffins:

 

6 egg

6 ss vann

1 rød paprika

ca. 250 gr stekt kalkunfilet

1/2 ts salt

1 ts chiliflak

1 ts oregano

1 ts svart pepper

 

Sett stekeovnen på 180 °C.

 

Fyll papirformer i et muffinsbrett.

Skjær kalkunfiletene i små terninger. 

Hakk paprika i små biter.

Visp egg og vann til luftig eggestand.

Krydre med urter, salt og pepper.

Rør sammen med fyllet og fyll muffinsformene nesten fulle.

Stek omelettene midt i ovnen i

ca. 15 minutter,

til de har stivnet.

 

Avkjøl litt før du løfter dem ut av formene.

Avkjøles på rist.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg