Ost- og skinkehorn

 

Gjærbakst er godt og små horn fylt med ost og skinke

er godt både til lunsj og til turmat.

Lettvint er det og veldig lett å lykkes med.

Perfekte også å fylle fryseren med.

Trenger ikke så mange ingrediensene heller,

hvetemel og gjær,

og jeg hadde ferdig revet hvitost,

og to mozzarella jeg skulle bruke opp.

 

Du trenger:

 3,5 dl lunkent vann
 50 g gjær 
1 ts salt
1 liter hvetemel

1 dl kruskakli

Fyll

1 lite glass ajvar (hot)
400 gr Smårettskinke

300 gr revet hvitost

2 stk mozzarella ost

 

Her er det jeg brukte:

Bland alt det tørre og tilsett lunkent vann.

Sett deigen lunt til heving, ca. en halvtime, til dobbelt størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, tas den ut og kjevles ut til en runding, som en pizzabunn.

.

 

 

Smør ajvar utover deigen, dryss over skinke, revet ost og mozzarella.

Del deigen i 8, som en pizza.

Disse rulles sammen fra den brede enden og innover, til tette horn.

Legges på bakepapirkledd stekebrett og etterheves en halvtimes tid.

 

Stekes midt i ovnen, 220 grader i 12.15 minutter.

Nytes varme.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg