Gjærbakst er godt og små horn fylt med ost og skinke
er godt både til lunsj og til turmat.
Lettvint er det og veldig lett å lykkes med.
Perfekte også å fylle fryseren med.
Trenger ikke så mange ingrediensene heller,
hvetemel og gjær,
og jeg hadde ferdig revet hvitost,
og to mozzarella jeg skulle bruke opp.
Du trenger:
3,5 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ts salt
1 liter hvetemel
1 dl kruskakli
Fyll
1 lite glass ajvar (hot)
400 gr Smårettskinke
300 gr revet hvitost
2 stk mozzarella ost
Her er det jeg brukte:
Bland alt det tørre og tilsett lunkent vann.
Sett deigen lunt til heving, ca. en halvtime, til dobbelt størrelse.
Når deigen er ferdig hevet, tas den ut og kjevles ut til en runding, som en pizzabunn.
.
Smør ajvar utover deigen, dryss over skinke, revet ost og mozzarella.
Del deigen i 8, som en pizza.
Disse rulles sammen fra den brede enden og innover, til tette horn.
Legges på bakepapirkledd stekebrett og etterheves en halvtimes tid.
Stekes midt i ovnen, 220 grader i 12.15 minutter.
Nytes varme.
Vel bekomme!