OSTEKAKE

 

En av de mest populære kakene når vi skal feire noe er en god, hjemmelaget ostekake.

Det krever alltid en tur på butikken, for du trenger både ost, fløte, rømme og gele,

og gjerne noen bær til å pynte kaken med.

Og noen kjeks til bunnen.

Les igjennom oppskriften før du setter i gang og finn frem alt du trenger,

så er det lettere å komme i gang.

Det er ikke vanskelig, tar bare litt tid, for den må inn i kjøleskapet i flere runder for å stivne,

men resultatet blir alltid bra,

trenger ikke være redd for at den ikke hever elle sånt som man må passe å når kaken skal inn i ovnen.

Denne røres bare sammen, og er ferdig uten steking.

Kjempesmart. Og kjempegodt.

Og jeg har laget den sukkerfri, med gele av fun saft med gelatinplater, og mandelbunn uten sukker som bunn.

 

Bunn:
225 g søt kjeks
100 g smør

Fyll:
1 pk gele
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Lokk
1 pk gele
2,5 dl vann

 

Knus kjeksen i en brødpose ved å rulle kjevlet over.

Smelt smøret og bland dette med kjeksene.

Trykk blandingen på et flatt fat med en kakering rundt. Jeg bruker 24 cm.

Settes kaldt.

 

Løs opp gelepulveret til fyllet i kokende vann og la det stå å kjølne litt,

mens du pisker sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.

Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet.

Pisk til slutt inn avkjølt geleen.

 

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet. Dette tar minimum 2 timer.

 

Imens lager du gelelokket til kaken.

 

Bruk 2,5 dl kokende vann og bland ut gelepakken i dette.

Avkjøl litt, slik at den begynner å tykne før du heller det på kaken.

Sjekk at ostefyllet er stivnet tilstrekkelig,

ellers vil alt bare blande seg.

 

Husk å ikke skjære løs kaken fra kakeringen før du heller på gelelokket.

Da vil geleen renne ned på sidene og kaken vil ikke bli like pen.

 

Avkløles i kjøleskapet til geleen stivner.

 

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

Pynt gjerne med noen fine jordbær eller det du måtte ønske.

 

Her har jeg brukt jordbærgele, kun fordi det er pent og fordi jeg skulle pynte med jordbær.

 

Jeg syns det smaker helt fantastisk med sitronglele og en gul og frisk kake er jo flott på påskebordet.

Serveres litt temperert, slik at ikke bunnen blir sittende fast på fatet.

Vel bekomme!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg