Bunn
4 dl mel
2 ss kaldt vann
125 gram margarin
For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.
Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.
Trykk deigen ut i en paiform.
Prikk deigen før du forsteker.
Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,
før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.
Mens bunnen stekes, lages fyllet.
Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.
Her har jeg brukt:
4 egg
2 dl melk
salt og pepper
persille
hakket spinat
løk
purreløk
1/2 falukorv
10 cherrytomater
200 gr revet ost
Begynn med melk og egg.
Dette piskes sammen.
Hakk opp pølse, løk, purre, spinat og persille.
Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.
Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.
Del tomatene og legg de på toppen før forma settes inn i ovnen.
Stek til eggeblandingen er stivnet og paiene har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.
Serveres varm med en grønn salat til.
Rester er perfekt i lunsjboksen, kan spiset varm og kald.
Denne kan også fylles med skinke/bacon, som den klassiske Quiche Lorraine,
en av mine favorittpaier.
Den lages lett vegetarisk ved å fylle med løk,
brokkoli og de grønnsakene du liker best.
Vel bekomme!
#pai #middagspai #paideig #paibunn #falu #falukorv #ost #gratiner #matfrabunnen #hjemmelaget #hjemmebakt #tradisjon #lunsj #middag #suntoggodt #cherrytomater #spinat #urter #persille #løk #purre #egg #melk