Pai – gratinert med falukorv og spinat.

 

Bunn

4 dl mel

2 ss kaldt vann

125 gram margarin

For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.

Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.

Trykk deigen ut i en paiform.

Prikk deigen før du forsteker.

Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,

før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.

Mens bunnen stekes, lages fyllet.

Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

 

Her har jeg brukt:

4 egg

2 dl melk

salt og pepper

persille

hakket spinat

løk

purreløk

1/2 falukorv

10 cherrytomater

200 gr revet ost

 

Begynn med melk og egg.

Dette piskes sammen.

Hakk opp pølse, løk, purre, spinat og persille.

Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.

Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.

Del tomatene og legg de på toppen før forma settes inn i ovnen.

 

Stek til eggeblandingen er stivnet og paiene har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.

Serveres varm med en grønn salat til.

Rester er perfekt i lunsjboksen, kan spiset varm og kald.

Denne kan også fylles med skinke/bacon, som den klassiske Quiche Lorraine,

en av mine favorittpaier.

Den lages lett vegetarisk ved å fylle med løk,

brokkoli og de grønnsakene du liker best.

 

 

Vel bekomme!

 

#pai #middagspai #paideig #paibunn #falu #falukorv #ost #gratiner #matfrabunnen #hjemmelaget #hjemmebakt #tradisjon #lunsj #middag #suntoggodt #cherrytomater #spinat #urter #persille #løk #purre #egg #melk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg