Pai – gratinert med falukorv og spinat.

 

Bunn

4 dl mel

2 ss kaldt vann

125 gram margarin

For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.

Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.

Trykk deigen ut i en paiform.

Prikk deigen før du forsteker.

Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,

før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.

Mens bunnen stekes, lages fyllet.

Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

 

Her har jeg brukt:

4 egg

2 dl melk

salt og pepper

persille

hakket spinat

løk

purreløk

1/2 falukorv

10 cherrytomater

200 gr revet ost

 

Begynn med melk og egg.

Dette piskes sammen.

Hakk opp pølse, løk, purre, spinat og persille.

Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.

Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.

Del tomatene og legg de på toppen før forma settes inn i ovnen.

 

Stek til eggeblandingen er stivnet og paiene har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.

Serveres varm med en grønn salat til.

Rester er perfekt i lunsjboksen, kan spiset varm og kald.

Denne kan også fylles med skinke/bacon, som den klassiske Quiche Lorraine,

en av mine favorittpaier.

Den lages lett vegetarisk ved å fylle med løk,

brokkoli og de grønnsakene du liker best.

 

 

Vel bekomme!

 

#pai #middagspai #paideig #paibunn #falu #falukorv #ost #gratiner #matfrabunnen #hjemmelaget #hjemmebakt #tradisjon #lunsj #middag #suntoggodt #cherrytomater #spinat #urter #persille #løk #purre #egg #melk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg