Pai er både lettvint og godt og du kan fylle den med det du liker best. I dag ble det en pai fyllt med brokkoli, kalkunfilet og løk.
For å gjøre det veldig enkelt, brukte jeg en ferdig paideig.
Så da var det bare å fylle opp deigen og sette i ovnen.
Jeg valgte også å prøve meg på ikke å forsteke bunnen, og det gikk helt fint, sprø og god ble den allikevel.
2 kalkunfileter
1 løk
1/2 brokkoli
4 egg
2 dl melk
salt og pepper
basilikum
Finhakk brokkoli og løk, skjær kalkunfiletene i tynne skiver.
Pakk ut den ferdige paideigen og rull den utover i paiforma.
Trykk til kantene så den passer perfekt.
Fyll oppi fyllet.
Pisk egg og melk sammen og smak til med salt og pepper.
Hell over eggeblandinga og pynt med noen blader basilikum.
Sett paien inn i forvarmet ovn, 180 grader varmluft, midt i ovnen. Stekes til eggemassen har stivnet og paien har blåst seg opp
og blitt gyllen og fin.
Det tar ca en halvtimes tid.
Tas ut og avkjøles litt på rist før den serveres lun.
Velbekomme!
NB! Paien kan gjerne fryses. Del den opp i to eller fire og legg i fryseren. Den blir som nystekt når du tar den opp og tiner den før du varmer den opp i ovnen.