Spagetti carbonara er en lettvint pastarett med mye god smak,
lett å lage, lett på like.
Du trenger
400 gr fersk pasta/tagliatelle
Vann og salt til koking
300 gr bacon i terninger
1 fedd hvitløk
4 egg
2 ss vann(kokevannet fra pastaen)
1 dl fløte
3 dl revet/høvlet parmesan
Salt og svart pepper
Kok pasta som anvist på pakken, i rikelig med lettsaltet vann, fosskokes, i ca 4 minutter. (hvis du bruker tørket pasta, må du koke lengre)
Stek bacon på middels varme i en stekepanne til det er gyllent og sprøtt.
Ha i hvitløken.
Visp sammen egg, fløte og parmesan, evt annen revet hvitost.
Smelt smør på svak varme i en stekepanne.
Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen.
Bland sammen.
Pass på temperaturen, så det ikke blir til eggerøre.
Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og gjerne litt grønne erter.
Topp det hele med høvlet parmesan og kvernet pepper.
0 kommentarer