Persilleolje.

Årets persilleavling har vært enorm.

Da er det bare å produsere pesto, olje, og fryse ned.

Her er olje laget med persille.

Du kan velge andre krydderurter som timian, oregano, salvie, peppermynte eller basilikum. Oljen kan oppbevares i flere måneder i kjøleskap.

Den kan brukes i salater eller som et smakfullt, grønt innslag ringlet over en kremet suppe.

2 dl rapsolje

1 stor kvast bladpersille

Velg nøytral olje som raps- eller solsikkeolje.
Ha persille i en høy beholder og hell over oljen.
Kjør glatt med stavmikser.
Fargen blir knallgrønn.
Hell over i en kasserolle.
Kok opp og la det trekke i noen sekunder.
Sil og avkjøl.

Oppbevar på tett flaske i kjøleskapet.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg