PIZZA er godt.
Og pizza er jo opprinnelig restemat og i disse tider,
hvor vi er mer bevist på matsvinn,
så er pizza en god måte å bruke opp rester på.
Du kan nesten tømme kjøleskapet og bruke det meste som pizzatopping.
Her er det en ganske enkel pizza med tomatsaus,
ost, kyllingboller og oppskåret stekt kyllingfiletet
Her brukes osterester.
Toppes med ketchup og oregano.
Pizzadeigen jeg bruker er en god gammel klassiker fra 80-tallet.
Den gangen lagde vi store skuffpizzaer med tykk bunn.
Det vil si at denne holder til 2 – 3 og kanskje 4 bunner til tynnere runde små porsjonspizzaer. Jeg bruker
9 dl hvetemel
3 dl lunkent vann
litt salt
en pk gjær
2 ss olje
Alt blandes sammen og hever til en god og smidig deig.
Rester av deigen er fin å bruke til rundstykker eller andre kuvertbrød.
Kjevles ut og toppes med det du har i kjøleskapet.
Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter på 200-230 grader.
Vel bekomme!