Pølsepai – eller egentlig restepai – ta hva du har i kjøleskapet.

Pai er godt, og her kan du bruke alle rester du har i kjøleskapet.

Alt av kjøttrester, pølser, kylling, skinke, og alt du har av grønnsaker.

I tillegg er det fint å bruke opp osterester i paien, så denne er fin mot matsvinn.

Trenger ikke kaste noe som kan hakkes og ha i en pai.

Godt blir det uansett.

Her er et forslag til ingredisenser vi hadde i kjøleskapet i dag.

Paibunn:

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

3 middagspølser

1 løk

1 pk sopp

1 paprika

4 egg

2,5 dl melk

200 gr hvitost

2 ss hakket frisk persille

1 ts pepper

cherrytomater

Ha smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann, kjør sammen i en kjøkkenmaskin.

Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i paiformen.

Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste rille på 200 °C i ca. 15 minutter.

 

Hakk løk. Skjær pølse i skiver.

Fres raskt i en stekepanne med olje, og legg det over i paibunnen.

Hakk opp sopp og paprika og ha over i forma.

Bland sammen egg, melk, ost, persille og pepper og hell over.

Legg halve cherrytomater på toppen.

Stek til eggeblandingen er stivnet og paien har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.

Velbekomme.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg