Pai er godt, og her kan du bruke alle rester du har i kjøleskapet.
Alt av kjøttrester, pølser, kylling, skinke, og alt du har av grønnsaker.
I tillegg er det fint å bruke opp osterester i paien, så denne er fin mot matsvinn.
Trenger ikke kaste noe som kan hakkes og ha i en pai.
Godt blir det uansett.
Her er et forslag til ingredisenser vi hadde i kjøleskapet i dag.
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 middagspølser
1 løk
1 pk sopp
1 paprika
4 egg
2,5 dl melk
200 gr hvitost
2 ss hakket frisk persille
1 ts pepper
cherrytomater
Ha smør og mel i en bolle, tilsett kaldt vann, kjør sammen i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen kaldt i ca. 30 minutter.
Trykk deigen ut i paiformen.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste rille på 200 °C i ca. 15 minutter.
Hakk løk. Skjær pølse i skiver.
Fres raskt i en stekepanne med olje, og legg det over i paibunnen.
Hakk opp sopp og paprika og ha over i forma.
Bland sammen egg, melk, ost, persille og pepper og hell over.
Legg halve cherrytomater på toppen.
Stek til eggeblandingen er stivnet og paien har fått en fin, gyllen farge, ca. 30 minutter.
Velbekomme.