Rabarbra – smaken av sommer – Syltetøy, grøt eller pai.

 

Rabarbraen høste inn og kuttes i mindre biter, skylles godt og has i en ildfast form.

Den kan godt fryses når den er hakket opp.

Så kan du lage deilig pai med smaken av sommer, midt i den mørkeste tiden.

 

Strø over litt sukkerfritt strøsukker, evt også litt kanel hvis alle liker det.

 

Til deigen trenger du:

2-4 dl havregryn,

100-200 gr smør,

ca 2 ss sukkerfri strøsukker.

Alt kjøres sammen i en kjøkkenmaskin.

Smuldres over rabarbraene i forma, og settes inn i forvarmet ovn.

180 grader i 30 minutter.

 

 

 

La den hvile litt før du begynner å servere, men lun pai er godt.

Serveres med vaniljesaus, jordbær og hvorfor ikke litt vaniljeis.

Smaken av sommer.

 

 

Eller hvorfor ikke bare koke rabarbraen til mos og server med en klatt yoghurt naturell eller kvarg.

 

#sukkerfri #melfri #glutenfri #havre #hvaregryn #rabarbra #dessert #efterret# hjemmelaget

#duftenavsommer #smakenavsommer #tradisjon #matfrabunnen #dia #diabetesvennlig #lavkarbo

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg