Ramen er en japansk nudelsuppe med masse godt oppi.
Jeg brukte en oppskrift fra REMA1000.
Ingrediensene i suppen kan varieres ut i fra hva
du har i kjøleskapet og hva du liker.
Brukte vanlig løk og snittet salat og kuttet ut maisen.
Her har jeg laget en enkel versjon av nakkekoteletter.
Skar av beina og kokte kraft på disse til suppa.
2 stk | Nakkekoteletter | ||
---|---|---|---|
1 klype | Salt og pepper | ||
2 ss | Olje | ||
Kraft | |||
1.5 l | Vann | ||
25 gr | Ingefær, i strimler | ||
2 stk | Vårløk | ||
4 ss | Soyasaus | ||
2 terning | Kjøttbuljong | ||
2 ss | Brunt sukker | ||
400 gr | Eggnudler | ||
2 stk | Egg | ||
1 boks | Mais | ||
1 stk | Vårløk, hakket | ||
1 neve | Sesamfrø, ristet (til servering) |
Fjern bein på nakkekotelettene og stek i olje på medium varme på begge sider.
Stek gjerne i en kjele eller gryte som kraften kan kokes i senere.
Ta det gjennomstekte kjøttet vekk fra kjelen og oppbevar varmt.
Kutt hver vårløk i 3-4 biter.
Ha alle ingrediensene til kraften i den samme kjelen du stekte kjøttet i.
Kok opp på høy varme.
Bløtkok egg og kok opp eggnudler i hver sin kjele.
Del eggene i to.
Del nakkekotelettene i tynne skiver.
Fordel nudler i fire serveringsboller, og øs over kraft.
Topp med kjøtt, mais, egg, hakket vårløk og
gjerne litt sesamfrø.
Deilig middag, og det ble gode rester til lunsjboksen dagen etter.
Vel bekomme!
0 kommentarer