Ramsløkskapers.

Ramsløk kan brukes til så mangt,

og i disse tider begynner blomstene å bli avblomstret.

Da danner det seg små knopper, som er frøkapsler, disse brukes til kapers.

 

Plukk inn de avblomstrede blomsterknoppene som har gått i frø.

De renses nå du kommer hjem.

De må nippes av stilken, på samme måte som du rensker rips, med en gaffel.

Disse frøkapslene skylles og ristes av og legges i like mengder med salt.

250 gram ramsløkfrø – 250 gram salt.

Her kan di ligge i salt i ett døgn eller opp til en måned, alt etter hvor god tid du tar deg.

Saltet trekker ut væske, så smaken blir mer intens.

Rist på beholderen litt underveis, før de tas ut og saltet skylles av.

Lag en 1-2-3 lake av sukker eddikk og vann.

Kokes opp, slik at sukkeret løses opp,

men avkjøl laken før den helles over ramsløkfrøene.

Frøene helles i rengjorte, skåldete (kokt og tørket i varm ovn) glass.

Laken helles over og lokket skrus til.

 

De kan spise etter en ukes tid, men kan også brukes i minst et år etter tillaging.

Oppbevares mørkt og kjølig, og blir bedre etterhvert.

 

 

Du trenger:

250 gram ramsløksfrø (rensede)

125-250 gram salt

Til eddiklaken:

3 dl eddik

1 dl vann

1 dl sukker

Spises til en wienerschnitzel, stekt kjøtt eller fisk,

på egg, eller en spiseskje i en god saus.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg