Restesuppe – med kalkun, poteter og grønnsaker.

 

Etter jula har jeg masse rester etter julas middager,

og det må brukes opp på en god måte.

Som regel blir det noen middager med pytt i panne,

omeletter, paier og salater,

men til slutt er det greit å bruke opp alt

og da går det som regel i en suppe.

Alt går i en suppe.


Kjøleskapet ble tømt.

Jeg brukte revet og hakket gulrot, kålrot og hodekål.

Rester av kalkun, kokte poteter, vann og buljongterning.

Fylte på med en boks kikerter og en boks med linser,

samt en finhakket chili for litt smak.

Her kan du også tilsette fersk revet ingefær, nudler og hvitløk

hvis du har dette liggende. 

Serveres med et dryss grovkvernet svart pepper over,

og gjerne godt brød.

Her ble det mat til mange!

Godt med lettvinte middager i ett par dager etter jul.

Billig blir det også.

Godt nyttår alle sammen.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg