Ribbe i Røhmertopf.

Etter at jeg gjorde et bruktkupp på et lokalt loppemarked,

har denne formen blitt flittig brukt.

Lettvint og smart, lite oppvask, slipper å rengjøre ovnen etterpå,

og smaken blir unik når alt får stå å putre sammen.

Her har jeg stekt ei tradisjonell ribbe i formen.

Uten rødkål, medisterkaker og brun saus

blir dette noe helt annet enn julemiddag.

Skykrafta brukes som saus.

Tin ribba før den legges i forma,

regner med at flere enn meg kjøper opp noen ribber til god pris på nyåret.

Kjekt også på grillen, som grillskiver.

Krydres godt med salt og svart pepper, en til to dager før den skal stekes.

Oppbevares innpakket i alumimiumsfolie i kjøleskapet

frem til den skal stekes.

 

 

Du trenger 1 ribbe ca 2 kg

poteter

gulrot

løk

1-2 dl vann

salt og pepper

 

 

Legg formen i kaldt vann, i en times tid før bruk.

Husk den må settes inn i kald ovn, så den ikke sprekker.

Legg vaskede poteter, med skall, gulrot og løk i formen.

Har du andre grønnsaker du liker, så er det bare å fylle på.

Kålrot og purre er godt, helt sikkert også sellerirot.

Fyll på med vann.

Legg på den ferdig krydrede ribba og på med lokket.

Inn i ovnen, som settes på ca 180 grader.

Stekes i minst 2 timer.

Den siste halvtimen tar jeg av lokket så svoren blir sprø og krispi.

Skjær opp ribba og server med poteter og grønnsaker.

Øs opp skya som brukes som saus.

Så er det bare å servere.

Velbekomme!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg