I år lager jeg risboller uten delfiafett,
og former dem som en ris-sjokolade i stedet for å lage runde boller i muffinsformer.
Jeg har en nøtteallergiker i hus,
så da er det greit å lage noe som alle tåler,
derfor uten delfiafett.
150 g Margarin
100 g kokesjokolade
150 g melis
1 ts vaniljesukker
5 dl puffet ris
Smelt margarin i mikroen.
Brekk opp sjokoladen i små biter og la den smelte med.
Pisk opp så det blir en lett og luftig sjokoladekrem.
Tilsett melis og vanilje og rør til en glatt masse.
Avkjøl.
Rør til slutt inn puffet ris.
Fordel godt og skrap i bunn og kanter,
så risen får et godt og jevnt lag med sjokoladeblanding over seg.
Fordel blandingen i bakepapirkledd brett og la det stivne i kjøleskapet.
Jeg liker godt å fordele det tynt,
så blir det mer som en sjokoladebar,
når de skjæres opp i biter.
Når sjokoladen er helt stivnet, skjæres den opp i passende biter,
firkantet eller rektangulære, alt etter hva du foretrekker.
Oppbevares kjølig i en kakeboks med papir i mellom lagene.
Så smart😃
Det ser veldig godt ut😊
Takk. Dette var farlig godt, så det er bare å forberede seg på å lage flere når det går tomt. Veldig lettvint.