Romkuler.

Hjemmelagde danske romkuler etter en gammel og god oppskrift.

Lite er enklere å lage og lite er bedre til et glass melk eller til kaffeen.

Du moser ganske enkelt en eller flere kakerester eller du kjøper en billig  formkake eller rullekake i butikken,

hvis du ikke har kakerester.

Ingen gidder vel å bake en deilig kake for så å mose den opp til romkuler.

Her bruker jeg

300 gram sjokolademuffins/sjokoladekake

1 dl mandelmel

3 ss bringebærmarmelade

3 ts rom

ekstra kakao

kokosmasse eller kakestrø

Kjør kakerestene til smuler i en kjøkkenmaskin.

Tilsett resten å kjør til en glatt deig.

Istedet for rom kan romessens brukes, smak deg frem med noen dråper, ikke så mye som skal til.

Marmeladen kan byttes til f.eks appelsin, aprikos eller det du måtte like, men da kan en eller to spiseskjeer med sitronsaft tilsettes for å tilsette litt syre.

Rull til små eller større kuler og rull i kokosmasse eller kakepynt.

Oppbevares i kjøleskap til de skal spises.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg