Potetball, raspeball eller kumle, mange navn på denne ballen, men godt er det som tilbehør til kokt saltkjøtt og kålrotstappe.
Dette er jo skikkelig tradisjonsmat, som fungerer godt som en deilig familiemiddag. Tradisjonell torsdagsbuffet ad libitum.
1,5 kg salt svinebog
1 pk middagspølser/vossakorv
Kålrotstappe:
2 kålrot
2-3 gulrot
3 ss smør
Poteter
Legg kjøttet i en kasserolle og fyll på med vann så det dekker.
Kok opp og skum av litt innimellom.
La det trekke i 1.5 til 2 timer, men gjerne lengre.
Sjekk at kjøttet er mørt og løsner fra beina.
Legg raspeballene i kokende vann og la de trekke i ca. 30-40 minutter.
Hvis du har stor nok kasserolle, kan du legge ballene oppi sammen kjøttet på slutten av trekketiden.
Skrell kålrot og gulrot og skjær i biter, så kokes de fortere møre.
Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Kjør grønnsakene til en mos med stavmikseren eller mos med potetmoser.
Tilsett smør, salt og pepper og evt. litt av kokevannet til riktig konsistens.
Server kjøtt, pølse med raspeballer og kålrotstappe og nykokte, hvite poteter.
Jeg spurte min mann å lage det for meg og han sa ja:) Det blir godt:)
Ja gled deg, dette er godt ja.