Sandnøtter. 80 stk.

 

Lettvint julebakst

som gir mange småkaker

er greit i en travel førjuløstid.

Disse kakene inneholder

dessuten råvarer man

som oftest har i skapet,

så da er det bare gå igang.

 

250 gram mykt smør/margarin

1,5 dl sukker

1 egg

1 pk potetmel

2 dl hvetemel

4 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

 

Pisk smør/margarin og sukker hvitt. 

Rør inn egg og alt det tørre.

 

Arbeid deigen sammen,

dekk til med plast og la den stå i kjøleskapet,

gjerne over natta, men minst en time.

Trill ut deigen til pølser

som deles opp i passende biter og trilles ut til små kuler.

Legges et bakepapirkledd stekeplate og

presses med en gaffel så de får mønster. 

 

 Stekes midt i ovnen, 180 °C i ca. 10 minutter.

Avkjøles godt på rist før

de oppbevares i tett kakeboks for å beholde sprøheten.

De er veldig skjøre,

så må behandles pent,

så de ikke knuses.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg