Lettvint julebakst
som gir mange småkaker
er greit i en travel førjuløstid.
Disse kakene inneholder
dessuten råvarer man
som oftest har i skapet,
så da er det bare gå igang.
250 gram mykt smør/margarin
1,5 dl sukker
1 egg
1 pk potetmel
2 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Pisk smør/margarin og sukker hvitt.
Rør inn egg og alt det tørre.
Arbeid deigen sammen,
dekk til med plast og la den stå i kjøleskapet,
gjerne over natta, men minst en time.
Trill ut deigen til pølser
som deles opp i passende biter og trilles ut til små kuler.
Legges et bakepapirkledd stekeplate og
presses med en gaffel så de får mønster.
Stekes midt i ovnen, 180 °C i ca. 10 minutter.
Avkjøles godt på rist før
de oppbevares i tett kakeboks for å beholde sprøheten.
De er veldig skjøre,
så må behandles pent,
så de ikke knuses.