2 løk
2 gulrøtter
2 ss smør
400 g lammekjøttdeig
1 ss tomatpure
2 ts worchestershiresaus
2 ss hvetemel
5 dl kjøttbuljong
150 g frosne erter
Rosmarin/timian
Laurbærblad
einebær
Potetmos
1 kg potet
2 ss smør
2 dl melk
2 dl revet ost
Skrell og rasp løk og gulrot.
Varm en stekepanne med smør og stek løken og gulrota til det er mykt og blankt.
Tilsett kjøttdeigen og stek til den får litt farge før du rører inn tomatpureen og dynker med worchestershiresaucen.
Dryss over hvetemel og la det frese med i 2-3 minutter.
Hell på buljong rørt ut i vann.
La dette simre i 15-20 minutter, til smakene har satt seg før du tilsetter erter og de urtene du liker.
Smak til med salt og pepper.
Skrell poteter og del dem i mindre biter, så koker de fortere.
Ha i en kasserolle og kok opp.
Kok dem møre i usaltet vann.
Mos potetene og rør inn melk og smør.
Smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i en ildfast form.
Legg potetmosen over og dryss på et lag med revet ost.
Sett forma inn i forvarmet ovn, 180 °C, og stek i 30-40 minutter
til osten er er gyllen og du ser at kjøttfyllet bobler.
Server straks. Vel bekomme!