Shepards pie

 

Når du lager Sheperd’s Pie, lages den med lam,

og her er det brukt lammekjøttdeig.

2 løk

2 gulrøtter

2 ss smør

400 g lammekjøttdeig

1 ss tomatpure

2 ts worchestershiresaus

2 ss hvetemel

5 dl kjøttbuljong

150 g frosne erter

Rosmarin/timian

Laurbærblad

einebær

Potetmos

1 kg potet

2 ss smør

2 dl melk

2 dl revet ost

Skrell og rasp løk og gulrot.

Varm en stekepanne med smør og stek løken og gulrota til det er mykt og blankt.

Tilsett kjøttdeigen og stek til den får litt farge før du rører inn tomatpureen og dynker med worchestershiresaucen.

Dryss over hvetemel og la det frese med i 2-3 minutter.

Hell på buljong rørt ut i vann.

La dette simre i 15-20 minutter, til smakene har satt seg før du tilsetter erter og de urtene du liker.

Smak til med salt og pepper.

Skrell poteter og del dem i mindre biter, så koker de fortere.

Ha i en kasserolle og kok opp.

Kok dem møre i usaltet vann.

Mos potetene og rør inn melk og smør.

Smak til med salt og pepper.

Ha kjøttblandingen i en ildfast form.

Legg potetmosen over og dryss på et lag med revet ost. 

Sett forma inn i forvarmet ovn, 180 °C, og stek i 30-40 minutter

til osten er er gyllen og du ser at kjøttfyllet bobler.

Server straks. Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg