Siktebrød/sigtebrød

Jeg syns det danske sigtebrød er så godt,
og det fås dessverre ikke her oppe i nord.
Vi har heller ikke sigtemel, men for å få noe tilmermet,
blander jeg vanlig hvetemel med finsiktet rugmet,
ca halvt om halvt, evt 60/40.
Så her har jeg prøvd meg frem med norske råvarer,
og fikk til sånn noenlunde godkjente sigtebrød.
Til to store brød bruker jeg:

50 g gjær
6 dl kulturmelk
900-1000 gr hvetemel/siktet rugmel
2 ss flytende margarin
2 ts salt

Varm melken til ca 25 grader i mikro, og oppløs gjæren i melken.

Ha melken i en bakebolle og tilsett resten, men hold tilbake 10 % av melet.

Elt deigen i 5-10 minutter, til en glatt deig, og tilsette mer mel ved behov.

Deigen blir litt seig og klissete, men det skal den være.

Viktig å ikke ha i for mye mel, slik at deigen blir tung og brødene hever dårlig.

Ha deigen i en bakebolle og dekk til og hev i romstemperetur i ca 30 minutter.

Ta ut deigen på bakebordet og slå den sammen.

Form til 2 brød og ha de i smurte brødformer.

  La de etterheve under et klede i ca. 30 min. ved romtemperatur.

Pensle brødene med vann.

Stekes i en forvarmet ovn i ca. 35-40 min. varmeluft 175°C.

Avkjøles på rist.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg