Souvlaki med tzatziki. Gresk mat smaker godt på en hustrig januarkveld.

I en kald og stjerneklar januarkveld ble jeg invitert på gresk aften hos min datter og samboer.

På menyen sto det Souvlaki med tzatziki, salat og couscous.

Det duftet godt av ulike krydderier, når jeg kom inn fra kulden.

Souvlaki er en litt ukjent rett for meg, men her er det kylling, som er skåret i biter og lagt i en mariande av gresk yoghurt med hvitløk og ulike urter.

Det kan brukes andre typer kjøtt også,  helt sikkert godt med lam og rosmarin.

Dette gjorde kjøttet saftig og smaksrikt. Etter en tid i marinaden, ble bitene trett på spyd.

Disse spydene er av tre, så de må bløtlegges før bruk.

Tre på kylling sammen med biter av paprika og løk, eller det du liker av grønnsaker, og legg spydene inn i forvarmet ovn.

180 – 200 grader i 20-25 minutter.

Pass på så det ikke blir brent. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt.

Kattepusen ligger klar i tilfelle det skulle ramle ned en liten kyllingbit.

Som tilbehør ble det laget Tzatziki av raspet agurk, i gresk yoghurt, med masse hvitløk.

Hvitløk i melkeprodukter blir bare sterkere og sterkere jo lengre det står. Men herlig for oss som sjelden får nok hvitløkssmak.

Serveres med couscous og en frisk, grønn salat.

Anbefales!

Så var et bare å komme seg hjem i et vinterpyntet Trondheim.

Vår gamle bybro i vakker vinterskrud.

#gresk #aften #aftensmat #middag #selskap #yoghurt #tzatziki #kylling #spyd #Souvlaki #tzatziki #salat

#couscous #hvitløk #urter #familiemiddag #sunt #suntoggodt #dia #diavennlig #tradisjon #matfrabunnen #hjemmelaget

3 kommentarer

Siste innlegg