Spinatpannekaker – knall grønne og supersunne.

 

Spinatpannekaker

5 dl lettmelk/havremelk

4 dl bokhvetemel

4 egg

1 ts salt

1 pose spinat

 

Denne oppskriften så jeg på et kokkeprogram på matkanalen med Jamie Oliver og hadde lyst til å lage  den. Jeg gjorde noen småjusteringer i tråd med mine preferanser og her er oppskriften på disse lekre, knallgrønne pannekakene fulle av næring og proteiner. Supermat for store og små. Servert sammen med pannestekt ørretfilet blir det knallfine farger og massevis av sunne og gode næringsstoffer.

 

 

Tin spinat. Mål opp alle ingrediensene til pannekakene og ha alt i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en jevn grønn pannekakerøre.

Ikke klem ut vannet av spinaten, men pass på så røra ikke blir for tynn, så hold igjen litt av melken og juster mot slutten. Her gikk det akkurat med 5 dl melk.

Varm godt opp en stekepanne med teflonbelegg og tilsett litt flytende smør. Jeg steker disse pannekakene på ca 4-5 og kun på den ene siden, så de beholder grønnfargen. Når pannekakene ikke lenger er fuktig på oversiden, er de klare.

Her stekte jeg ørretfileter i en god og varm panne, til de hadde en litt rå kjerne. Så blir det ikke tørt. Liker du fisken gjennomstekt, så gjør du bare det, men da må du servere den med en gang, slik at den ikke står og blir tørr.

Disse kan fylles med det du liker av kjøtt, fisk eller grønt. Det er en god og proteinrik rett full av næring og farge.

 

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg