Dette er en dansk klassiker, som det er vel verd å ta frem i lyset igjen.
Skikkelig husmannskost.
Sild og potetet, og litt til, og en lille en hører også med.
Fisken skal jo ha noe å svømme i.
Her bruker jeg ferdige sildefileter. Du kan bruke fersk, frosset eller spekesildfileter.
Spekesild må vannes ut godt, helst over natten, og skift vann flere ganger, ellers blir det altfor salt.
Bland grovt rugmel med litt salt og nykvernet pepper på et stort fat.
Ta opp fisken fra skyllevannet og legg den rett opp i melblandingen.
Trykk godt ned, slik at melet fester seg på begge sider.
Legges opp i varm stekepanne med godt med smør.
Stekes til gyllen og sprø, ca 3 minutter på hver side.
Anrettes på fat sammen med kokte poteter, hakket rødbeter,
hakket gressløk fra egen hage, rødløk, kokt egg,
gjerne noen olivener, og et stort rømme-egg.
(Rømme formet som et egg med en spiseskje)
Beregn to fileter pr pers.
Vel bekomme.
#Sild #fisk #stekt #panert #rugmel #forkost #lunsj #rødbeter #rødløk #egg #gressløk
#oliven #poteter #rugbrød #øl #snaps #matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #hverdagsmat #suntoggodt #dvitaminer #omega3
Cipro 500 Viagra Tarif En Pharmacie Levitra Listino Buy Cialis Onlinepharmacey Clomid Pour Avoir Des Jumeaux