Surkål – hjemmelaget er best.

Nå på høsten er de ferske, norske grønnsakene på sitt beste,

og prisen er heller ikke å forakte.

Kroner 1.90 pr kilo for hodekål,

ja da blir det koking av surkål til jul. 

Det lager så god og lun lukt i huset.

Deilig tilbehør til høsten kjøttmiddager, så som røkte kjøttpølser, koteletter, stek, kjøttkaker i brun saus, ja deter godt til det meste syns jeg.

Og det er etter at jeg fikk laget surkålen selv.

Har prøvd å pimpe opp ferdigkål noen ganger, men dette smaker helt annerledes.

Nykokt surkål med masse karve i, mmm dét er godt det.

1 stort hodekål

1 ts salt

2-3 ts karve/fenikkelfrø

2 – 3 dl vann

2 ss eddik, 7 %

2 ss sukker/søtning

eller

2 ss eplegele

1/2 ts pepper

 

 

Skyll og rens hodekålet og finsnitt det. Legges i en stor kjele.

Fyll på med vann og eddik, sammen med litt søtning/sukker, karve, salt og pepper.

Gjerne erstatt litt av vannet med eplejuice eller eplecider uten alkohol.

Legg på lokk å kok opp. La kålen trekke på lav varme i 3 kvarters tid. Så er den ferdig.

 

Kan oppbevares i kjøleskap i en ukes tid, skal du lage opp masse så du har til høstens og julens kjøttmat er det greit å fryse ned i passende porsjoner.

Tines lett i en kjele sammen med kraft fra kjøttet som skal serveres.

Jeg laget samtidig en variant med fenikkelfrø i stedet for karve,

nydelig til alle slags kjøttretter og godt for fordøyelsen.

Tenker at det også kan smake godt til fisk.

Det er jo bare å prøve seg frem med miksing av gode smaker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg