Stek svinefileten i ovnen i ca 30-40 minutter, etter den er litt brunet i stekepanna først.
Potetgratengen settes inn samtidig i ovnen, og stekes i ca samme tid, til potetene er møre og myke og har fått en fin gylden topp.
Oppskrift finner du her: Fløtegratinerte poteter.
Søtpotetmos:
3-4 store søtpoteter
2 ss smør
1 dl crème fraîche
salt og nykvernet sort pepper
Skrell og skjær søtpotetene i mindre biter.
Kokes møre i vann, dette tar ca 20-30 minutter,
alt etter hvor store bitene er.
Hell av vannet og mos søtpotetene med en stavmikser.
Tilsett smør og crème fraîche og kjør alt godt sammen til en glatt mos.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Stek litt tomater, paprika og løk, så det blir gyldent og karamellisert og legg oppå kjøttet ved servering.
Serveres rykende varm, gjerne på varme tallerkener.
0 kommentarer