Thanksgiving – Kalkun Tranebærsaus og søtpotetmos.

 

Helstekt kalkun er alltid godt, og det blir feststeming rundt bordet.

I år feiret vi Thanksgiving på tilnærmet amerikansk vis, med tranebærsaus og søtpotetmos.

Kalkunen tines i kjøleskapet i minst to døgn.

Smøres med smør, salt og sort pepper og stekes i 2,5-3 timer på 160 grader.

Øs over smør og kraft hver halvtime, for saftig og god fugl.

La den hvile mens du lager ferdig tilbehøret.

 

 

Tranebærsaus  

Lages i god tid, slik at den får stått og satt seg litt før servering, jeg lagde denne på formiddagen.

Den kan godt lages dagen før og oppbevares i tett glass i kjøleskapet frem til servering.

Varmes litt før den serveres, slik at den er lun.

 

 

Søtpotetmos.

Skrell og del søtpotet i mindre biter, slik at det kokes mør raskere.

3-4 store søtpoteter, ca 1 kg

3-4 ss smør

1 ts salt

1 ts svart pepper

1/2 liter melk

 

Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter.

Kok de møre i vann, ca 20 minutter

Hell av vannet og mos søtpotetene med en stavmikser.

Tilsett smør og melk og mos alt godt sammen.

 

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Jeg kokte poteter og moste på samme måte, og blandet litt av potetene i søtpotetmosen, for litt mildere smak.

Det blir relativt søtt med bare søtpoteter, så vi syntes det ble bedre med litt blanding, men det er jo en smaksak.

Serveres rykende varm med brun fløtesaus tilsatt krafta fra kalkunen.

Velbekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg