6 kokte poteter/10-12 småpoteter
6 egg
en pk spekseskinkehakk
pepper
smør til steking
Fres spekeskinke så den blir sprø i varm panne.
Skrell potet og skjær dem i skiver.
Fres potetskivene i panna sammen med spekeskinken.
Pisk sammen egg, salt og pepper.Jeg blander gjerne i en liten blender.
Hell eggeblandingen i stekepannen.
Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt.
Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan du steke tortillaen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.
Avkjøl tortillaen noe så den setter seg litt før du serverer.
Skjær potettortillaen i biter og anrett på et tallerkener. Pynt med snittet minitomater og persille fra hagen (eller hva du måtte ha, som kan høstes og benyttes sammen med tortillaen).
Vel bekomme!