TROLLKREM – sukkerfri

 

 

I disse kalde vintertider er det godt med en varmende gryte, gjerne av viltkjøtt.

Og hva passer vel ikke bedre da enn en dessert av tyttebær.

Trollkrem er undervurdert.

Smaker friskt og godt, tyttebær er lett tilgjengelig,

og ikke minst er det en ukomplisert og lettvint dessert.

Frisk og lett etter et tungt måltid.

Jeg syns det er en av de enkleste å tilpasse et sukkerfritt kosthold.

Her er det bare å bytte ut sukkeret med den søtningen du liker, gjerne sukrin.

Du trenger bare 4 ingredienser:

3 dl tyttebær
1 dl Sukrin*
Vaniljedråper
2 eggehviter

sukkerfri bringebærmarengs

Pisk eggehviter, sukrin og tyttebær til tykt skum. Smak til med sukrin og vanilje.

Her kan du godt bruke halvtinte bær.

Har du ikke tyttebær er det også godt med andre bærsorter.

F.eks 1 ½ dl blåbær og 1 ½ dl solbær

 eller

1 ½ dl rips og 1 ½ dl bringebær,

eventuelt

bare bringebær for minst mulig karbohydrater.

Server trollkremen straks.

Pynt gjerne med sitronmelisse.

Vel bekomme!

#trollkrem #tyttebær #solbær#blåbær #eggehvite #marrengs #dessert #tradisjon #hjemmelaget #mormorsmat #matfrabunnen #matfranaturen #bær #lavkarbo #sukkerfri #diabetes #suntoggodt #hverdagsdessert #hverdagsmat #laktosefri #glutenfri

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg