Västerbottenostepai.


Paideigen

3,5 dl hvetemel
150 g smør
2 ss kaldt vann

1/2 ts salt

Fyllet

4 egg
1 ts sukker
2 dl kremfløte
2 dl melk
300 gram Västerbottensost

Ha mel og smør i en kjøkkenmaskin og kjør sammen smøret og melet smuldrer seg.

Tilsett kaldt vann og kjør videre til deigen samler seg.

Press deigen ut i en smurt paiform,ca 24 cm i diameter.

Prikk deigen med en gaffel og sett formen kjøleskapet i en times tid.

Ta formen ut av kjøleskapet og pensle over bunn og kanter med sammenvispet egg.

Stek så paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til bunnen har fått gyllen farge.

Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl.

Slå varmen på ovnen ned til 140°C.

Ha melk og fløte i en kjele og gi dette et oppkok og ta kjelen av platen.

Riv osten og tilsett i melkeblandingen i kjelen.

Rør til osten har smeltet .

Visp eggene og bland sammen med en liten teskje sukker.

Smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Hell fyllet forsiktig i paien og sett den tilbake midt i ovnen.

Stekes på 140°C, til fyllet er fast ca. 40 minutter.

Avkjøl før servering.

Serveres med hakket rødløk, rømme og løyrom.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg