Paideigen
3,5 dl hvetemel
150 g smør
2 ss kaldt vann
1/2 ts salt
Fyllet
4 egg
1 ts sukker
2 dl kremfløte
2 dl melk
300 gram Västerbottensost
Ha mel og smør i en kjøkkenmaskin og kjør sammen smøret og melet smuldrer seg.
Tilsett kaldt vann og kjør videre til deigen samler seg.
Press deigen ut i en smurt paiform,ca 24 cm i diameter.
Prikk deigen med en gaffel og sett formen kjøleskapet i en times tid.
Ta formen ut av kjøleskapet og pensle over bunn og kanter med sammenvispet egg.
Stek så paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til bunnen har fått gyllen farge.
Ta paibunnen ut av ovnen og avkjøl.
Slå varmen på ovnen ned til 140°C.
Ha melk og fløte i en kjele og gi dette et oppkok og ta kjelen av platen.
Riv osten og tilsett i melkeblandingen i kjelen.
Rør til osten har smeltet .
Visp eggene og bland sammen med en liten teskje sukker.
Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Hell fyllet forsiktig i paien og sett den tilbake midt i ovnen.
Stekes på 140°C, til fyllet er fast ca. 40 minutter.
Avkjøl før servering.
Serveres med hakket rødløk, rømme og løyrom.