Vegetarburger av kikerter.

 

 

 

Vegetarburger er sunt og godt, med masse proteiner og det er billig mat.

En boks med kikerter blir til 6 burgere, og lager du av tørkede kikerter som bløtlegges og kokes, så blir det ennå billigere.

Og godt er det. Til 6 burgere trenger du:

1 boks kikerter

1 dl quinoa kokt i buljong

1 dl havregryn

1-2ss maizennamel

1 egg + 1 eggehvite

1 løk

1 fedd hvitløk

Krydder: salt, pepper, paprika, løk hvitløk, kummin, ingefær, chiliflak, ramsløk.

Kok opp quinoa i buljongvann, i ca 1 minutter. Hell av vannet på kikertene og skyll i kaldt vann. Kjør kikerter og avrent quinoa i en kjøkkenmaskin til en grov masse. Tilsett egg, havregryn, mel, finhakket løk og hvitløk, og alle krydderiene.

Kjør sammen så det blir godt blandet.

La røra hvile i kjøleskapet så den får satt seg litt og blir lettere å forme.

Form burgerne med fuktede hender, så setter ikke deigen seg fast.

Formes til 6 burgere og stekes i ovn på 195 grader i ca 35 minutter.

Pensel med olje og snu underveis, så de får en fin skorpe og blir sprøde utenpå og myke og deilige inni.

Legg på ost så den smelter mot slutten, hvis du ønsker osteburgere.

Så er det bare å varme burgerbrødene og legge opp.

Vel bekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg