I dag ble det en enkel pai, fyllt med rester og det jeg hadde i kjøleskapet.
Det ble derfor noen poteter, en halv brokkoli og fetaost.
Alle rester går fint i en pai, en god måte å får brukt opp det du har liggende.
En kalkunrest, eller litt tacorester, går fint i paien.
Eller hva med en løkpai? Det er godt det.
Men i dag ble det en vegetarisk pai.
Jeg stekte noen laksefileter i ovnen samtidig, så det ble en pai med laks ved siden av.
Jeg hadde en ferdig paideig liggende, så denne brukte jeg, veldig lettvint og tidsbesparende, og den var lett å legge ut i forma.
Jeg klemte kanten fint slik at det fikk form som en hjemmelaget paideig.
Du kan lett lage din egen paideig:
4 dl mel(sammalt)
2 ss kaldt vann
125 gram smør/margarin
Dette kjøres sammen i en kjøkkenmaskin.
La deigen hvile litt i kjøleskapet før den klemmes ut i paiformen.
1 pk ferdigkjøpt butterdeig
1/2 brocolli i buketter
1 pk fetaost i chili
4 egg
2 ½ dl skummet melk
oregano
salt
svart pepper
Hell blandingen over grønnsaker i formen.