Du trenger ikke ferdig strimlet kjøtt for å lage en wok. Kjøp koteletter og skjær av bein og del dem i strimler.
Her er det nakkekoteletter, de har minst bein, og er marmorerte, noe som gir god smak når de stekes.
3-4 koteletter
løk
blomkål
gulrøtter
sukkererter
nudler
salt og pepper
soyasaus
- Kotelettene renskjæres, fjern fett og bein og strimel opp i ca ½ cm tykke strimler.
- Del brokkoli i buketter.Skjær løk i båter, paprika i strimler og sukkererter deles i biter. Du kan også bruke en ferdigwokblanding fra fysedisken, eller en grønnsaksblanding med litt store biter, gjerne med sukkererter og tilsett litt løk. Jeg liker godt smaken av ingefær, så jeg finsnitter en bit og tilsetter i blandingen.
- Stek kjøttet raskt i olje i varm wokpanne eller dyp stekepanne. ‘Tilsett grønnsakene og la alt steke i 3-4 minutter på høy varme, slik at det ikke kokes, men freses og blir sprøtt. Hell over soyasaus eller østerssaus eller en annen saus du liker.Legg nudler i kokende vann til de er myke og rør det inn i blandingen ved servering.
0 kommentarer