AIOLI! Hjemmelaget hvitløksmajones. Ubeskrivelig godt.

Du får den tykkeste, deiligste aioli på kun noen få minutter.

 

Så raskt å lage selv, at du neppe kommer til å kjøpe den på butikken etter å ha smakt denne.

Det eneste du trenger er eggeplommer og en nøytral olje, foruten hvitløk.

Bruk romtempererte eggeplommer.

Jeg bruker 4, så blir det myyye.

Du tar 4 eggeplommer i en høy beholder som passer til stavmikseren.

Tilsett oljen og to eller flere fedd hvitløk og rør sammen.

Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, skru den på, og dra den sakte oppover. 

Da får du en tykk og deilig, kremete aioli.

Tilsett litt salt og sitronsaft..

4 eggeplommer

2-3 dl olje

1 ts salt

2-3 fedd hvitløk

1 ss sitronsaft

Fylles på tett beholder og oppbevares i kjøleskapet til bruk.

Husk: den blir sterkere når den står.

#aioli #hvitløksmajones #hvitløk #majones #hjemmelaget #eggeplommer #lavkarbo #sukkerfri #laktosefri #sommer #mayo #mayones

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg