Sunt, lettvint og godt. Jeg bruker frossen spinat, billig og smart. Med frossen spinat trenger du ikke å blende suppen med stavmikseren, den blir glatt bare av å koke i vannet.
Spinaten er ferdig hakket opp, så det er bare å putte terningene fra posen rett i gryta. Tilsett vann slik at det dekker. Kok opp.
Når suppen har kokt noen minutter, tilsetter jeg fløte eller melk, evt. litt mer vann for å få den så tykk/tynn jeg ønsker. Jeg liker den ganske tykk. Salt og pepper må til. Og litt gurkemeie for sunnhetens skyld.
I dag tilsatte jeg litt grovhakket ingefær også, dette fordi vi brygger på en forkjølelse. Like godt å få det bort med en gang. Ingefæren gjør suppen litt hot. Rør gjerne inn en liten klatt smør før servering for å få en rund smak og blank suppe.
- En pakke frossen spinat
- Ca. 5 dl vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Krydder etter ønske
- 1-2 dl fløte eller melk.
Server gjerne med en klatt rømme og halve hardkokte egg. Og godt brød.
Suppen er #glutenfri, #laktosefri ved å benytte laktosefri meierivarer og #lavkarbo hvis du velger bort brødet.