Sunt, lettvint og godt.
Jeg bruker frossen spinat, billig og smart.
Med frossen spinat trenger du ikke å blende suppen med stavmikseren,
den blir glatt bare av å koke i vannet.
Spinaten er ferdig hakket opp, så det er bare å putte terningene fra posen rett i gryta.
Tilsett vann slik at det dekker. Kok opp.
Når suppen har kokt noen minutter, tilsetter jeg fløte eller melk,
evt. litt mer vann for å få den så tykk/tynn jeg ønsker.
Jeg liker den ganske tykk.
Salt og pepper må til.
Og litt gurkemeie for sunnhetens skyld.
I dag tilsatte jeg litt grovhakket ingefær også, dette fordi vi brygger på en forkjølelse.
Like godt å få det bort med en gang. Ingefæren gjør suppen litt hot.
Rør gjerne inn en liten klatt smør før servering for å få en rund smak og blank suppe.
En pakke frossen spinat
Ca. 5 dl vann
1 ts salt
1 ts pepper
Krydder etter ønske
1-2 dl fløte eller melk. (evt. kokosmelk)
Server gjerne med en klatt rømme og halve hardkokte egg.
Og godt brød. F.eks. Foccatia.
Suppen er #glutenfri, #laktosefri ved å benytte laktosefri meierivarer og #lavkarbo hvis du velger bort brødet.