Ingredienser
1 løk
1-2 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
1 liter vann
1-2 buljongterninger (grønnsak eller kylling)
Salt og pepper
Persille/grønnkål til pynt
Rømme til servering
Stek løken gylden i smør, sammen med hvitløken.
Pass på så det ikke brenner seg, da blir det brent smak på suppa.
Kok opp vannet og tilsett buljongterninger, tomater og løk.
Dette gis et oppkok og småkoker videre i 10 minutter.
Suppa blendes til den er glatt med en stavmikser.
Smaksett med salt og pepper, husk buljongterningen er salt,
så det trengs ikke mye.
Tilsett litt grønne urter ved servering.
Gode urter til dette vil være persille, basilikum, timian eller oregano.
Eller toppes med litt persille.
Serveres gjerne med halve hardkokte egg og godt brød.
Foccatia og en god aioli hever retten til et festmåltid.
VEL BEKOMME!
#matfrabunnen #tradisjon #hjemmelaget #tomat #tomatsuppe #suntoggodt #helse #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #lettvint #aftensmat
Takk for en fin oppskrift
lisarorvik: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Ha en fin dag.