Grønnsaksuppe er sunt og godt og kan lages i store mengder, slik at du har mat i fler dager, eller fyller fryseren med ferdigmiddag til travlere dager.
Hodekål eller spisskål snittes fint, jeg bruker kjøkkenmaskin, da går det kjemperaskt.
I tillegg snittes gulrot, løk og squash. Her har jeg brukt en Spirrelli for å få spagetti-lange tråder av squashen.
Dette er bare for syns skyld, den kan fint snittes opp på kjøkkenmaskinen.
Alt helles i en gryte, tilsett vann slik at det neste dekker grønnsakene,
og tilsett ett par buljongterninger.
Dette gis et oppkok. Småkok i 10-15 minutter. Så er suppen ferdig.
Persilleolje
For litt ekstra god smak, og flere vitaminer, bruker jeg å ta en kvast persille.
Skyller godt og has i en beholder sammen med litt olje.
Dette kjøres sammen med en stavmikser til en fin pure.
Tilsett så mye olje du syns du trenger for den konsistens du ønsker.
Jeg liker den ganske tykk, så bruker kun en liten klunk olje.
Den ferdige persilleoljen serveres ved siden av suppa, slik at alle kan forsyne seg med den mengden de selv ønsker.
Ingredienser:
1/2 hodekål/spisskål
3 gulrøtter
1 løk
1 squash
2 buljongterninger
Vann
Jeg dobler oppskriften en eller flere ganger så har jeg ferdig suppe til senere.
Serveres gjerne med et godt brød. Kanskje en Foccatia.
Vel Bekomme!
Dette så godt ut
lisarorvik: Takk for det. Kjempegodt og lettvint.