Panert torskefilet med hjemmelaget dansk remulade.


I dag fikk vi lyst på remulade, laget på den gode måten, og da ble det panert fisk på menyen.

Du kan selvsagt kjøpe fersk fisk og dobbeltpanere selv, men det går også helt fint å kjøpe ferdig, frossen panert fisk.

Panert rødspette er jo kjempegodt, men i dag fantes ikke det i butikken, så da ble det panert torsk.

Fisken stekes i godt smør i middels varm stekepanne til den er gyldne og gjennomstekte. Det tar ca. 5 minutter på hver side.

Tiden må justeres litt avhengig av om du bruker fersk fisk, eller om du legger frossen fisk rett i panna.

Mens fisken stekes, lager jeg en god remulade.

Denne hever måltidet mange hakk.

Oppskriften finner du her:

Hjemmelaget dansk remulade


 

Dagens fisk ble servert med en grønn salat, agurkskiver og hjemmedyrkede, kjempesøte minitomater.

Og med en god klatt remulade på hvert fiskestykke.

Skvis en sitronbåt over ved servering, og pynt gjerne med en kvast persille fra kjøkkenhagen.

 

 

Dette er sommerminner på høyt nivå for meg.

Dette var fast innslag hver sommer i Danmark.

Gode barndomsminner om varme sommerdager og feriekos.

Barbente, brune barneben i varm finkornet sand,

og en farmor som laget god, hjemmelaget, tradisjonsmat helt fra bunnen.

Nye spennende retter hver dag.

Det var inspirasjon og matglede på høyt nivå.

#panert #fisk #rødspette #hjemmelaget #tradisjon #smakenavsommer #sommer #sommerminner #sukkerfri #remulade #remoulade #torsk #fiskemiddag

4 kommentarer

Siste innlegg