Her er konseptet ganske enkelt; å ta hva du har lyst på.
Enkel selskapsmat.
Jeg laget en hamburgerrygg.
Noe de fleste liker.
Den er jo røkt, så den trenger ikke veldig lang koketid.
Jeg gjør som følger:
Hamburgerryggen legges i en liten gryte.
Den dekkes med vann.
La vannet koke opp og skum av.
Skru ned varmen og legg på lokk.
Trekkes i ca 20 minutter.
Så tas gryten av platen.
La kjøttet bli liggende i vannet i 30 minutter.
***
Mens kjøttet trekker, gjør jeg klar salatene.
Caprese består tradisjonelt av tomater, mozzarellaost og basilikum.
Fargene fra det Italienske flagget.
Tomater og ost skjæres i tynne skiver
og legges taksteinvis rundt på et stort, flatt fat.
Dryss over noen blader basilikum.
Ringle over litt god olivenolje og noen dråper balsamicoeddikk,
og dryss over litt flaksalt.
Jeg snittet i tillegg opp litt rødløk og strødde over for litt mer smak.
***
Den andre salaten er en tradisjonell grønn salat som legges utover et stort, flatt fat.
***
Så skjæres kjøttet opp i litt tykke skiver.
Smaker godt med en god aioli til.
Så er det klart til å spise.
Lettvint å ha gjester når alt kan lages klart på forhånd.
Her kan alle forsyne seg selv.
Og vertinnen får delta på selskapet.
#sommermat #sommer #selskap #gjestemat #sunt #caprese #hjemmelaget #hamburgerrygg #lavkarbo #laktosefritt