Fikk så lyst til å bake i kveld, så da er det bare å finne frem mel og det som skal til.
Her er det tre store grovbrød, med litt forskjellig mel.
Jeg bruker det jeg har og benytter rester av mel og melk og det som måtte være.
Alt går i brøddeigen for å si det sånn,
men som regel er det kruskakli.
Finmalt hvete, grovmalt hvete, rug i ulike former og det du måtte ha i skapet.
Har jeg melkeprodukter som straks går ut på dato, blir det også en del av brøddeigen,
da minker jeg bare tilsvarende på vannmengden.
Min oppskrift er derfor enkel.
Jeg baker enten tre store brød i form, eller legger fire brød i langpanna.
Det velger du selv.
***
Du trenger:
2 kg mel
12 dl lunkent vann
1 pk gjær
litt salt
og gjerne litt urter som f.eks. oregano
og kanskje en liten klunk (2 ss) olje.
***
Alt røres sammen og får stå å heve til dobbel størrelse.
Deretter helles deigen i godt smurte brødformer.
Her er det 2-litersformer jeg bruker.
Stekes midt i ovnen,
i ca 40-45 minutter.
Jeg liker godt at de får en god og sprø stekeskorpe,
og litt fin farge.
Tas ut og avkjøles på rist.
Samtidig ble det også et lavkarbobrød.
Nyter duften av nybakt brød i huset.
Lun og god høststemning.
Ha en lun og hyggelig kveld.
#brød #baking #hjemmelaget #nybakt #matfrabunnen #lavkarbobrød #hvetebrød #kveldskos #suntoggodt