RIBBE. Ingen jul uten ribbe. Med hjemmelaget rødkål, rosenkål, og selvsagt en good saus.

 

Det nærmer seg jul, og da må vi prøvekjøre ribba.

Må jo teste noen ganger før jul,

slik at vi vet at den blir perfekt til den store kvelden.

 

Kveldens måltid ble en tradisjonell tynnribbe, med mye kjøtt og rutet svor.

Ribba smøres inne med et godt lag salt og pepper, og legges i kjøleskapet over natta.

Den kan gjerne ligge lengre for å trekke smak,

men ett døgn bruker å være tilstrekkelig.

(har jo ikke så altfor mye kjøleskapsplass rett før jul)

 

Legg ribba inn i langpanna i forvarmet ovn. 220-30 grader i starten.

Kvern godt med salt og sort pepper over.

Jeg legger ribba oppå en dyptallerken, med svoren opp,

for at fettet skal renne ned i panna, og svoren skal bli sprø.

Etter ca 30 minutter demper jeg varmen til 180 grader, og lar ribba stå i ca 2 timer.

Den kan gjerne stekes lengre på lavere varme, men den blir helt perfekt på denne måten også.

På slutten kan du sette på grillfunksjon i noen minutter, men det behøvde jeg ikke her,

den ble helt sprø og fin etter endt steketid.

Hvis du setter på grillfunksjon, sitt å følg med mens svoren popper.

Det tar svært kort tid før den kan bli brent.

Legg evt. over litt folie.

Så kan ribba tas ut så den får hvile litt før den skjæres opp.

Sammen ribba serveres kokte poteter, rosenkål, hjemmelaget rødkål,

grov sennep og en god brunsaus smaksatt med ribbefett og pepper.

Joda, det blir nok jul i år også.

Å gud bedre hvor mette vi ble.

Saftigere ribbe har jeg ikke smakt.

Så det er egentlig ikke så vanskelig.

Stekovnen gjør jo jobben.

Ha en super førjulskveld alle sammen.

#matfrabunnen #tradisjon #jul #høytid #hjemmelaget #ribbe #ribbensteg #rødkål #julemiddag #juleaften #juletallerken #ribbetallerken
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg