Familiemiddag.
Her har jeg laget en porcetta og en kalkun.
Porcettaen er ribbe som er rullet sammen til en ribberull,
med krydder inni.
Ca. 2 kg tynnribbe
Godt med salt og grovkvernet pepper
Forvarm stekeovn til 160 °C.
Skjær ut alle ribbebena med en skarp kniv.
Del ribben i tre lag, som henger sammen.
Legg stykket med svorsiden ned.
Gni ribben inn med salt og pepper og rull sammen.
Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst.
Surr ribberullen med bomullstråd.
Stekes ovnen i ca. 2,5 timer.
Sprø svor og mørt kjøtt,
og massevis av deilig kraft å lage en god saus av.
Jeg lager en vanlig brunsaus.
Like mengder mel og smør, sper med litt vann og
tilsetter all den gode krafta fra steken.
Kokte mandelpoteter og noen lettdampede grønnsaker passer til.
Alt skjæres opp og legges på fat.
Server gjerne med rødkål og sennep.
Hjemmelaget rødkål lager du enket selv.
oppskrift her: RØDKÅL.
VEL BEKOMME!
#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #fest #festmat #familieselskap #ribbe #ribberull #porcetta #ovnsstekt #sprøsvor #brunsaus #skysaus #kalkun #rødkål #matiovn #slowfood #selskap #feiring
Så nydelig og godt det så ut!
elisebr: Ja dette er snadder ja. Festmat!