For å slippe å stå med bakevekt å veie opp alle ingrediensene, brukte jeg litermålet.
Det blir nok ikke like nøyaktig, men det blir et godt og saftig brød.
Og det er jo det som teller.
Du trenger til 2 brød:
6 egg
1 dl vann
2ts salt
2,5 dl nøtter
2,5 dl solsikkekjerner
2,5 dl gresskjerner
2,5 dl sesamfrø
2,5 dl linfrø
Pisk sammen egg, vann og salt.
Tilsett det tørre i en bakebolle, og rør godt sammen.
Tilsett krydder etter ønske.
Jeg endret litt og brukte valnøtter, og svarte sesamfrø i dag.
Og krydret med fenugreek, salt oregano og gurkemeie.
Disse krydderne tilsettes for helsegevinsten.
Fenugreek (bukkehornsfrø) senker blodsukkeret
og gurkemeie hjelper på betennelser i kroppen.
********
Røra helles i en brødform med bakepapir.
Det setter seg lett fast uten bakepapir.
Stekes ca. 50-60 min ved ca. 175° varmluft, midt i ovnen.
Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du her:
Steinalderbrød
#lavkarbo #dia #glutenfritt #brød #baking #steinalderbrød #lavkarbobrød #paleo #hjemmebakt #sunt #frokost #hjemmelaget #matfrabunnen #fenugreek #bukkehornsfrø #meethi #gurkemeie #blodsukkersenkende #betennelsesenkende