Kremete og bløt hvitkålsgrateng.

I stedet for potetgrateng, funker dette godt som tilbehør til gryter eller stekt/grillet kjøtt.

Lag gjerne flere i slengen, så har du i fryseren til neste gang du få lyst på gratengen.

 

1/2 hodekål
1 løk
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 dl creme fraiche/rømme
Salt og pepper
Rivet hvitost

Sett ovnen på 180 grader, varmluft.

Finsnitt kålen, bruk gjerne maskin, om du syns det tar for lang tid å snitte den i fine, tynne strimler, for hånd. 
hakk hvitløken, og fres den i smør i panna. Tilsett kålen, og stek til den begynner å bli litt myk.  Så tilsettes fløte og rømme, sammen med krydder. Hell røra over i ildfaste former, og dryss over revet ost. Gratiner i ovn i ca 20 – 25 minutter, 180 grader. 
Når gratengen er gylden og fin, tas den ut, og er klar til servering.  
 

Vel Bekomme!

 

#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #fest #festmat #familieselskap #ovnsstekt #slowfood #selskap

 #suntoggodt #tilbehør #grateng #hodekål #lavkarbo #sukkerfri glutenfri #hvitkålsgrateng #ovnsbakt #middag 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg