I stedet for potetgrateng, funker dette godt som tilbehør til gryter eller stekt/grillet kjøtt.
Lag gjerne flere i slengen, så har du i fryseren til neste gang du få lyst på gratengen.
1/2 hodekål
1 løk
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 dl creme fraiche/rømme
Salt og pepper
Rivet hvitost
Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
Finsnitt kålen, bruk gjerne maskin, om du syns det tar for lang tid å snitte den i fine, tynne strimler, for hånd.
hakk hvitløken, og fres den i smør i panna. Tilsett kålen, og stek til den begynner å bli litt myk. Så tilsettes fløte og rømme, sammen med krydder. Hell røra over i ildfaste former, og dryss over revet ost. Gratiner i ovn i ca 20 – 25 minutter, 180 grader.
Når gratengen er gylden og fin, tas den ut, og er klar til servering.
Vel Bekomme!
#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #fest #festmat #familieselskap #ovnsstekt #slowfood #selskap
#suntoggodt #tilbehør #grateng #hodekål #lavkarbo #sukkerfri glutenfri #hvitkålsgrateng #ovnsbakt #middag
Så godt det så ut!
elisebr: Takk, sunt og godt tilbehør til maten.