Kremete og bløt hvitkålsgrateng.

I stedet for potetgrateng, funker dette godt som tilbehør til gryter eller stekt/grillet kjøtt.

Lag gjerne flere i slengen, så har du i fryseren til neste gang du få lyst på gratengen.

 

1/2 hodekål
1 løk
2 fedd hvitløk
3 dl fløte
1 dl creme fraiche/rømme
Salt og pepper
Rivet hvitost

Sett ovnen på 180 grader, varmluft.

Finsnitt kålen, bruk gjerne maskin, om du syns det tar for lang tid å snitte den i fine, tynne strimler, for hånd. 
hakk hvitløken, og fres den i smør i panna. Tilsett kålen, og stek til den begynner å bli litt myk.  Så tilsettes fløte og rømme, sammen med krydder. Hell røra over i ildfaste former, og dryss over revet ost. Gratiner i ovn i ca 20 – 25 minutter, 180 grader. 
Når gratengen er gylden og fin, tas den ut, og er klar til servering.  
 

Vel Bekomme!

 

#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #fest #festmat #familieselskap #ovnsstekt #slowfood #selskap

 #suntoggodt #tilbehør #grateng #hodekål #lavkarbo #sukkerfri glutenfri #hvitkålsgrateng #ovnsbakt #middag 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg