Kalkun.

 

Nyttårsaften og kalkun hører sammen.

Og nå står fuglen i ovnen penslet med masse smør, salt og pepper. Og det brer seg en nydelig lukt i hele huset. Mmm det gledes. 

Kalkunen stekes på 180 grader i 3 timer. 30 minutter pr kilo.

 

 

Så skal den hvile en god stund. 

I mellomtiden kokes mandelpoteter, grønnsaker og rødkål.

Medisterkaker og julepølser stekes i ovnen til de blir gyldne og litt brune.

 

Så er det bare å lage en god saus og helle i all den gode kraften fra kalkunen. Serveres med sølvløk, grov sennep og waldorfsalat. 

Skål og godt nyttår alle sammen! 

 

#tradisjon #nyttår #nyttårsaften #fest #festmat #hjemmelaget #familieselskap #matfrabunnen #aftensmad #middag #medister #rødkål #julepølser #rosenkål

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg